YoLi

Zwangerschapstraining en Zwangerschapsyoga

Voorbereiding op de bevalling & Zwangerschapsyoga

Kalm de bevalling ingaan is de basis voor een zachte bevallingservaring. Elke bijeenkomst is gecentreerd doormiddel van een thema, met de bijpassende inhoud:

zwangerschapstraining yoga

Wat is Zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga helpt je om met diverse technieken en oefeningen je bekken te versterken. Daarnaast bieden de oefeningen bij het verbeteren van je houding, het opvangen van je weeën en het ontspannen tussen de weeën door.

De oefeningen zijn specifiek gericht om fit en sterk te blijven (of worden) tijdens je zwangerschap. Het maakt je mentaal sterker en biedt vertrouwen op je lichaam. Zwangerschapsyoga voegt hier een extra dimensie aan toe, door te focussen op je mentale gesteldheid tijdens de bevalling.

De Oefeningen van Zwangerschapsyoga

De oefeningen van zwangerschapsyoga bevatten een aantal basiselementen, de focus ligt op je lichaamshouding, heupopeners, spierversterking, uithoudingsvermogen en de ademhaling. Deze elementen komen op verschillende manieren terug in de lichaamsbewegingen. Deze manier van bewegen bereid je ook voor op de bevalling.

De Verschillende Lesstijlen van de Zwangerschapstraining

Er zijn verschillende lessen die je kan volgen voor zwangerschapstraining. De groepsles heeft als extra voordeel dat je samen met andere zwangere vrouwen ervaringen kan uitwisselen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om samen met je partner de partnerbijeenkomst te volgen. Tijdens deze sessie krijgen jullie beiden uitleg over de verschillende fases van de bevalling, de verschillende bevallingshoudingen, uitleg massagetechnieken en hoe de partner kan ondersteunen tijdens het bevallingsproces, en informatie over de baby en adviezen voor in de kraamperiode.

Zwangerschapsyoga
Vergoeding Zwangerschapsyoga

Vergoeding Zwangerschapsyoga

Vanuit de basisverzekering wordt de Zwangerschapscursus niet vergoed. Maar je kan wel bij sommige zorgverzekeraars de zwangerschapsyoga wel geheel of voor een deel vergoed krijgen vanuit aanvullende pakketten.

Voor vergoedingen vanuit je aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Krijg je vanuit je aanvullende verzekering een vergoeding voor de zwangerschapscursus? Dan hoef je dus niet eerst je eigen risico te betalen.

Voor vragen over vergoeding kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. Wanneer nodig kun je na de bijeenkomst een aangepaste factuur/bewijs van deelname krijgen waarop alle gegevens staan die nodig zijn voor de vergoeding.

Start met een Gratis Proefles!

Doe mee met onze lessen en ontdek de voordelen van yoga in onze studio in Vorstenbosch, ook voor de omgeving Uden en Veghel.

Schrijf je vandaag nog in voor een les en
neem de eerste stap op weg naar balans en welzijn!

Doe mee met onze lessen en ontdek de voordelen van yoga in onze studio in Vorstenbosch, ook voor de omgeving Uden en Veghel.

Schrijf je vandaag nog in voor een les en
neem de eerste stap op weg naar balans en welzijn!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam